Bakverksinspiration direkt från Paris
Ellinor Andersson är till vardags bageri- och konditorilärare på Wisbygymnasiet. Genom Erasmus+ besökte hon två skolor i Frankrike för att samla inspiration till undervisningen på Gotland.
"Jag var på två olika skolor. Efter vårt välkomstmöte på skolan Albert de Mun fick jag träffa min franska gud till pastrylärare, Samuel Jubault. Två dagar med restaurang och konditori stod på schemat. Eleverna där driver restaurang med gäster utifrån så det innebär uppläggning av desserter bland annat. Jag fick med mig mycket lärorikt därifrån.
Sista dagen var vi på bageri- och konditoriutbildningen där det var flera och yngre elever. Många elever med anpassningar så jag fick många svar på hur de bemöter detta.
Jag kan summera detta som ett superbra besök, tar med mig mycket yrkesstolthet, metoder och tekniker men framförallt kontakten till Frankrike."
Kontakta oss
Region Gotlands kundtjänst
Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.
Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 3 april 2025