Sök

Sommarvikarie äldreomsorg och omsorg

Sommarjobba på äldreboende, inom hemtjänsten eller omsorgen om personer med funktionsnedsättning. Få upp till 13 000 kronor extra i sommarbonus. Välkommen att göra skillnad!

Ansökan stänger 21 april.

Sommarbonus

Sommarbonus

Vill och kan du sommarjobba heltid i minst sex sammanhängande veckor? Kul!
Då erbjuder vi en sommarbonus på upp till 1000 kronor extra för varje vecka, utöver din ordinarie lön. Som mest kan du få 13 000 kronor i bonus. Särskilda villkor gäller, läs mer längre ner.

En annan rolig nyhet är också att alla sommarvikarier har rätt till friskvårdsbidrag. Bra va?

Fastlandskampanj

För dig som inte bor på Gotland men som kommer hit för att sommarjobba finns möjligheten att istället för sommarbonusen ta del av vår fastlandskampanj. Den innebär 300 kronor/dygn i boendebidrag samt resebidrag för en hitresa och en hemresa om max 500 kronor/resa. Vi kan hjälpa dig att hitta förslag på boende!

Vem kan sommarjobba hos oss?

Vi söker dig som stormtrivs med att jobba med människor och som är positiv. Det är meriterande, men inte ett krav, att du har någon form av utbildning och/eller erfarenhet inom vård och omsorg sedan tidigare.

Det är ett krav att du kan tala och göra dig förstådd på svenska samt att du har fyllt 18 år. Du som vid studerar vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet får jobba hos oss från 16 år.

Inom äldreomsorgen kan du arbeta på ett äldreboende, demensboende, inom hemtjänsten eller på korttidsenheten.

Äldreboenden och demensboenden: Här jobbar du i team tillsammans med sjuksköterskor och annan legitimerad vårdpersonal för att ge de boende en god livskvalitet och en meningsfull vardag. Boendena är bemannade dygnet runt och finns på sex orter runt om på ön: Fårösund, Slite, Bro, Klintehamn, Roma och Visby.

Korttidsenheten: Här ger du vård till brukare som beviljats tillfällig vistelse för återhämtning efter sjukhusvistelse, växelvård eller för de som är i väntan på plats till ett äldreboende. Korttidsenheten ligger i Visby.

Hemtjänsten: Här får du göra hembesök hos brukare som ännu bor kvar hemma, men som har behov av hjälpinsatser för att klara vardagen. Det finns hemtjänstgrupper med områden som täcker hela ön och är bemannade dygnet runt.

Inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning finns många olika verksamheter. Gruppbostäder, servicebostäder, barn- och ungdomsverksamheter, mobila team, boendestöd, dagliga verksamheter och ett socialpsykiatriboende. Verksamheterna finns i Visby, Slite, Hemse och Klintehamn.

Arbetet innebär att ge stöd, service och omvårdnad till personer med funktionsnedsättning utifrån beslut om insatser. Målet är att alla ska få stöd och hjälp till ett så självständigt liv som möjligt.

Även sommaren 2025 erbjuder vi sommarbonus till våra sommarvikarier!

Om du är villig att sommarjobba på ett fast schema med en sysselsättningsgrad om 100% under minst sex sammanhängande veckor så kan du få ta del av vår sommarbonus. Schemat behöver vara anpassat efter våra verksamehters behov, vilket innebär att du ej kan ha särskilda önskemål om arbetstider, lediga dagar etc.

Bonusbelopp 2025

För dig som uppfyller alla villkor inklusive att sommarjobba minst sex sammanhängande veckor på ett fast schema om 100%, får bonusersättning enligt följande:

  • 1000kr extra per arbetad vecka i verksamheter belägna på landsbygden
  • 500kr extra per arbetad vecka i verksamheter belägna i Visby

Bonusbeloppet är angivet före skatt (brutto) och baseras på att du jobbar 100%. Om frånvaro förekommer så minskas även bonusbeloppet. Förekommer frånvaro så mycket att den slutliga sysselsättningsgraden hamnar under 80% så uteblir bonusen helt. Bonusen betalas ut efter semesterperiodens slut.

Sommarbonusen kan inte kombineras med fastlandskampanjen (bidrag till resa och boende för fastlänningar). Är du fastlänning väljer du själv vilket av erbjudandena du vill ta del av!

Sommarbonusen ej gäller för ordinarie medarbetare eller för dig som i dagsläget jobbar hos oss som långtidsvikarie och därmed redan ingår i grundbemanningen över sommaren.

Om du är intresserad av sommarbonusen – vänligen läs igenom och ta del av de fullständiga villkoren här: Sommarerbjudande 2025

Är något otydligt?

Har du funderingar kring sommarbonusen är du varmt välkommen att kontakta omsorgsjobb@gotland.se

För dig som inte bor på Gotland men som kommer hit för att sommarjobba finns möjligheten att istället för sommarbonusen, ta del av vår fastlandskampanj som innebär ekonomiskt bidrag till boende och resa.

Vi ger ekonomiskt bidrag till din personbiljett tur och retur om max 500 kronor per resa och till ditt boende på Gotland med högst 300 kronor per dygn. Bidragen betalas ut retroaktivt.

För att ta del av erbjudandet måste du:

  • arbeta minst 80 % utifrån verksamhetens behov.
  • arbeta under minst fyra veckor i juni, juli och augusti.
  • lämna in kvitto för resa samt hyresavtal och kvitto på betalning där det framgår vem som betalat hyran och vem som tagit emot beloppet.

Observera att du inte kan ta del av både sommarbonusen och fastlandskampanjen – du får som fastlänning själv ta ställning till vilket erbjudande du vill nyttja förutsatt att du uppfyller de övriga kraven. Här kan du läsa de fullständiga villkoren för Fastlandskampanjen.

Har du några frågor om Fastlandskampanjen är du välkommen att kontakta omsorgsjobb@gotland.se

Vi vet att det tyvärr är svårt att hitta boende på Gotland under sommaren. Men vi har samlat fyra goda tips här som vi hoppas ska kunna hjälpa dig:

  1. Vi har ett fyrtiotal boenden (mestadels ettor) runt om i Visby som vi kan hjälpa till att förmedla. Det finns ännu några lägenheter kvar!
  2. Vi har en egen webbsida där privata hyresvärdar över hela ön kan annonsera sina privata bostäder till förmån för våra sommarvikarier. Ungefär som en digital anslagstavla Tillgång till den sidan får du först i samband med erbjuden anställning.
  3. Kommer du från fastlandet? Om du inte är folkbokförd på Gotland så kan du ta del av vår Fastlandskampanj. Den innebär ekonomiskt bidrag till hyra och resa för att sommarjobba hos oss. Observera att du inte kan kombinera sommarbonusen med fastlandskampanjen, du får i så fall välja en av dem. Här kan du läsa mer om villkoren för Fastlandskampanjen.

Vill du hellre svänga förbi på en fysisk intervju istället för att ansöka digitalt? Välkommen att träffa våra rekryterare på en drop-in intervju i Visby!

När? Tisdagar kl. 14.00–16.00.

  • 1, 8, 15, 22, 29 april
  • 6, 13 maj

Var? Rekrytering- och bemanningsenheten på Peder Hardings väg 2C i Visby.

Kom ihåg! Du behöver ha fyllt 18 år med undantag om du går vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet. Viktigt att du tar med legitimation och gärna ett CV om du har.

Har du frågor angående drop in, vänligen mejla till omsorgsjobb@gotland.se

Vanliga frågor

Du skickar in din ansökan digitalt här: Sommarvikariat i omsorgen 2025

När du har skickat in din ansökan får du en bekräftelse via mejl där du själv kan boka tid för digital intervju. Observera att innan anställning erbjuds måste brottsregister uppvisas, beställ därför gärna hem ett sådant i samband med att du ansöker eftersom det kan ta någon vecka att få. Här kan du beställa utdrag ur belastningsregistret

Om du hellre vill svänga förbi på en fysisk intervju i Visby så kan du besöka oss när vi har öppet för drop-in intervjuer vilket är varje tisdag hela våren klockan 15–17. Mer information ser du under fliken "Drop-in intervjuer i Visby".

Vi tar inte emot ansökningar på telefon eller via mejl.

Ja, vi har en strikt åldersgräns. Du måste ha fyllt 18 år innan din första anställningsdag för att få arbeta hos oss. Det finns ett undantag: elever som går vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, de kan arbeta i våra omsorgsverksamheter från 16 år fyllda.

Nej det är inte ett krav, men det är givetvis meriterande om du har en utbildning med inriktning mot vård och omsorg eller tidigare erfarenhet. Vi har varje år många anställda som jobbar i omsorgen för allra första gången och som trivs! Vi erbjuder utbildningar med baskunskaper inom omvårdnad tillsammans med Vuxenutbildningen för den som inte har arbetat inom äldreomsorgen tidigare.

För att få arbeta natt krävs tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete.

Ja! Introduktion på arbetsplatsen sker tillsammans med ordinarie personal, det är minst tre dagar men alltid individuellt utifrån vad man har för erfarenhet med sig. Det är även obligatoriskt att göra webbutbildningar innan man börjar, de innehåller bland annat Basal Hygien och demensutbildning.

Alla som vill får lov att arbeta heltid. Hos oss är det 37 timmar per vecka. Du arbetar alltid schemalagd arbetstid dagtid, kvällar och helger. Det vanligaste är att du arbetar varannan helg.

Du kan även arbeta endast natt. Då är det vaken natt och tiderna varierar beroende på vilken enhet man arbetar på. För att jobba natt krävs tidigare erfarenhet.

Vi går under Kommunals löneavtal. Lönen är individuell och differentierad och baserad på din kompetens, erfarenhet och ålder. Lönen betalas ut den 27:e månaden efter, infaller den 27:e på en helg så betalas lönen ut närmaste vardag innan. Det du till exempel arbetar i juni får du alltså lön för den 27 juli.

Ja, för att jobba inom våra omsorgsverksamheter är det ett krav att du ska uppvisa belastningsregister innan du kan erbjudas anställning.
Här kan du beställa utdrag ur belastningsregistret

Kontakta oss

Rekrytering- och bemanningsenheten

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 april 2025

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt